Dat vermaledijde Writer's Block

Iedereen die schrijft maakt het wel eens mee. Er zit iets van binnen de broeden. Teksten en rake zinnen komen voorbij in je hoofd, vaak op onverwachte momenten zoals onder de douche. Net dan heb je geen pen bij de hand. Wat nu?  

Dan ga je meteen na de douche geïnspireerd achter je computer zitten en ….. niets!  Staren naar het scherm, en je ondertussen frustreren dat je daar zit te staren. Wèg zijn die mooie zinnen die zonet nog voorbij wandelden.  

Allemaal hebben we een unieke boodschap aan de wereld, iets dat we willen neerzetten. Kan iets kleins zijn of iets groots, maakt niet uit. We lopen hier op aarde rond om ons uit te drukken. Het is dus een natuurlijk verlangen.

Herken je dat? Voel je ook dat verlangen om jouw unieke bijdrage in de wereld neer te zetten?

En dan willen we schrijven, een blog, misschien een boek(je), je dagboek, of gewoon een mooie tekst of een email aan een goede vriend of geliefde. Iets dat van diep vanbinnen komt. 

Mediteren helpt mij hierbij. Niet zozeer om rust te hebben in dat hoofd. Want gedachten zijn er altijd. Mediteren brengt me net een stapje verder, ‘beyond’ de gedachten. Of een stapje dieper zo je wil. 

Dat diepe, dat is je ware natuur. Wie je ècht bent. Daar zijn amper woorden voor. Het is eerder een beleving.

Als ik er toch woorden aan geef: rust, voelen van de mogelijkheden, van de creativiteit  en schrijflust die opborrelt. Het geeft me dan opnieuw de moed om achter die computer te kruipen. Met minder frustraties, maar met meer vertrouwen dat ‘alles’ vanbinnen aanwezig is, klaar om naar buiten te komen. 
Home


Overzichtspagina Blogs


Meer ontdekken over bewustzijnsmeditatie?
Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang blogs en nieuws over workshops en webinars.

ik ontvang graag de nieuwsbrief over bewustzijnsmeditatie