Pauze om naar het Nulpunt te gaan

Ik nam dit jaar een lange pauze, niet alleen als vakantie, maar ook in mijn lesgeven over mediteren.

Een pauze die me deugd deed, om alle plannen, ideeën en marketingstrategieën los te laten en terug naar het 'nulpunt' te gaan. Om van daaruit nieuwe inspiratie te voelen.

Ik denk dat zulk een diepgaande pauze iets is wat elke ondernemer en elke professional kan helpen om zijn dromen en plannen waar te maken

Waarom het Nulpunt?

Al doende en al werkende bouw je een beeld op van jezelf. Wie je bent, hoe je persoonlijkheid is, waar je goed in bent, waar je minder goed in bent, enzovoort.

En vanuit dat beeld ga je ondernemen. Een aanbod op de markt zetten, mensen ontmoeten. Bevestiging zoeken. Of nieuwe hulpbronnen, opleidingen, coaches, inspirators,... inschakelen.

Ik ben altijd een goede planner en strateeg geweest, dat is een vaardigheid vanuit mijn jarenlange ervaring van marktonderzoeker en consultant. Maar als het over het aanbieden van mijn mediatiewerk gaat, voelde ik dat er iets niet klopte.

Een aarzeling. Een twijfel. Iets dat aan de buitenkant misschien niet meteen zichtbaar was, maar wat vanbinnen wel knaagde.

Het ging niet over het mediteren zelf, dat staat na 25 jaar praktijk als een huis. Het ging meer over een scherpere focus kunnen voelen. En die ook preciezer kunnen uitdrukken in woorden en aanbod. Idealen en strategieën loslaten en steeds opnieuw starten met wat er NU is.

Persoonlijke omstandigheden dwongen me op pas op de plaats te maken.

Het Nulpunt ontstaat door niet langer te vechten tegen de twijfels, maar om ze gewoonweg toe te laten. Ze te voelen. En niet meteen weer in de actie gaan, nieuwe plannen bedenken, nieuwe opleidingen gaan zoeken.

Twijfels ècht toelaten, ze voelen. Het beeld dat ik van mezelf had, laten gaan. Dit is meer dan een concept. Het is een diepe ervaring, voorbij drama of emotie.

Hoe?

Meditatie helpt me daarbij. Het werkt als een spons die alle concepten, overtuigingen of losse eindjes uitveegt.

Je gaat dan als het ware door al die lagen van je zorgvuldig opgebouwde zelfbeeld. Dat is niet altijd comfortabel, maar het resultaat is bevrijdend.

In het Nulpunt voel je je potentieel en je nieuwe plannen.

Want als je die diepe ervaring hebt van 'niets zijn', van alles te elimineren waarvan je dàcht dat je het was, dan kom je bij iets heel moois en krachtigs. Namelijk bij dàt wat je wèl bent en altijd bent geweest. Al dat potentieel waarmee je geboren bent, en wat ligt te wachten om een vorm te krijgen die bij jou past.

Het hoeven geen grootse spectaculaire veranderingen te zijn. Dus ik zeg niet dat je je hele carrière over de heg moet gooien. Voor mij was het bijvoorbeeld een beter aanvoelen van mijn doelpubliek, en minder aanbod maar meer gefocust. En persoonlijker communicatie.

Dus omarm je pauzes. Gebruik ze niet alleen om te ontspannen, of te vullen met actie of leuk vertier.

Mijn aanbod van webinars en workshops staat de komende tijd in het teken van 'het Nulpunt'. Diep naar binnen gaan, connecteren met je bron en van daaruit nieuwe plannen en vormen laten ontstaan.

Dit is voor mij de sleutel voor leuk ondernemen en ontspannen en comfortabel werken.Overzichtspagina Blogs


Meer ontdekken over bewustzijnsmeditatie?
Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang blogs en nieuws over workshops en webinars.

ik ontvang graag de nieuwsbrief over bewustzijnsmeditatie