Blogpagina

Over hoe bewustzijnsmeditatie werkt

in het dagelijkse, (professionele) leven


Pauze om naar het Nulpunt te gaan

Ik nam dit jaar een lange pauze, niet alleen als vakantie, maar ook in mijn lesgeven van mediteren.

Een pauze die me deugd deed, om alle plannen, ideeën en marketingstrategieën los te laten en terug naar het 'nulpunt' te gaan. Om van daaruit nieuwe inspiratie te voelen.

In deze blog vertel ik wat het nut en de kracht is van het Nulpunt, en waarom je dit helpt om dromen waar te maken en nieuwe plannen te creëren

Lees verder


Bewustzijnsmeditatie: van denken naar ervaren

Bewustzijnsmeditatie is een krachtige vorm van mediteren die je potentieel en creatiekracht vrijmaakt.

Zoals Einstein het aangeeft: dit realiseer je nièt door erover na te denken. Wèl door naar je stille diepe kern te gaan, te ervaren en te 'zijn'. Dat oefen je met bewustzijnsmeditatie.

In deze blog vertel ik wat bewustzijnsmeditatie is en hoe het werkt.

Lees verder


Bewustzijnsmeditatie: wees niet bang van het abstracte

Als je in een meditatie het puur ervaren toelaat, dan laat je voor een moment ook alle mentale controle los. Soms omschrijven mensen dit als 'zweverig', en vinden ze het niet prettig om geen vaste grond onder de voeten te hebben.

Vroeger vond ik dat ook.

In deze blog vertel ik waarom ik de abstracte ervaring van mediteren heb leren waarderen.

Ik hou nog steeds van mijn nuchtere, analytische geest die me professioneel als marktonderzoeker ondersteunt. Maar het abstracte, het 'niets' en de leegte leren me elke dag nieuwe en interessante dingen.

Lees verder


Dat vermaledijde Writer';s Block

Iedereen die schrijft maakt het wel eens mee. Er zit iets van binnen de broeden. Teksten en rake zinnen komen voorbij in je hoofd, vaak op onverwachte momenten zoals onder de douche. Net dan heb je geen pen bij de hand. Wat nu?
 

Lees verder


Verwarring over authenticiteit

Op LinkedIn lees ik wel eens ergernissen over het feit dat het medium 'teveel Facebook' is geworden. Waarmee men doelt op posts waarin mensen hun emoties uiten, vaak met een uitgebreid verhaal.

En dit levert vaak verwarring op. Want in de zakelijke wereld is er juist grote behoefte aan warmte, verbinding en authenticiteit. En toch lijkt dat ongewenste effecten te hebben.

Hoe komt dat toch?? 

Lees verder